От х:

Днес в x:

Цвете, песен и стихче “Благодаря ти, мамо!“ за дамите от третата възраст

Поетичен рецитал, стари градски песни и звучни народни трели огласиха дома за възрастни хора в Хасково. При хората от третата възраст с поздрав в навечерието на 8-ми март в социалното заведение отидоха самодейците от читалище “Проф. д-р Ас. Златаров-1961“.

Песните на фолклорната група „ Дъга“, с ръководител Донка Кожухарова разтупкаха сърцата на беловласите хора. Старите градски песни на колежките им пък ги върнаха с носталгия в годините назад. Малката Даниела Лозева пък се появи за първи път пред голяма публика с песента „Зави се хоро голямо“. Момичетата от кръжока по художествено слово рецитираха под надслов “Благодаря ти, мамо!“. Поетесата Нина Момчилова също подздрави хората от дома със свое стихотворение, посветено на майка й и стихове от Ивайло Балабанов.

„Поклон и уважение към момичето, към жената, към приятелката, любимата, съпругата, бабата, но най-вече към майката!“, обърна се към всички директорът на дома Вълко Пехливанов.

Той поднесе на жените и уханни цветя с поклон и уважение.

Празникът в старческия дом започна с едноминутно мълчание в днешния национален ден на траур. Хората сведоха глави в мълчание в памет на Пламен Горанов от Върна, който почина от раните си след самозапалване в знак на протест срещу лошото управление на града и монополите в държавата.

Тази вечер Хасково също ще запали свещи в памет на починалия младеж, който стана олицетворение на желанието за по-добър живот.

На централния площад „Свобода“ привечер ще има бдение, съобщиха от инициативния комитет.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини