От х:

Днес в x:

ЕСКОМ: Кметът нагло излъга цяло Хасково

Кметът Георги Иванов нагло излъга цяло Хасково за положението с кабелите на пресконференцията пред всички местни и национални медии във вторник, заявяват от ЕСКОМ.

Градоначалникът категорично заяви, че през последните 7-8 години никой оператор не е поискал от общината разрешение да вкопава кабелите си под земята. Това е абсолютна лъжа, само от ЕСКОМ имат няколко молби за вкопаване. По-долу вижте някои от тях – още от 2007 година с искане за цялостно проектиране на подземна мрежа. Отговор никакъв. Следващата година – ново писмо с искане за същото. По нито едно от тях няма произнасяне  и до ден днешен. С една дума кмета не разрешава на ЕСКОМ  да проектира подземна инфраструктура.

Вижте ги по-долу на снимките и преценете на кого да вярвате – на кмета или на очите си.

През 2008 г. фирмата решава да прави нещата на парче и внася друг проект – за кв. Орфей. Той е върнат за съгласуване с експлоатационните дружества – БТК, ВиК, EVN, КАТ. Въпреки, че в папката са приложени съгласувателните писма с всички тях. Следващата година книжата отново са внесени в общината. Отговор до ден днешен няма.

Никакъв.

Подобна е съдбата на редица други проекти, които отлежават на общинските бюра с години. По други пък има екзотични искания като например да се дадат доказателства, че БТК е собственик на каналната мрежа в Хасково. Или пък настояване да се представят документи, които вече са били предоставяни неведнъж.

През 2009 година ЕСКОМ иска от общината съгласуване на проект за вкарване на кабелите в каналната мрежа на БТК. Кметът Георги Иванов излъга във вторник журналистите, че общината отказала съгласуване, защото в проектите липсвали отклоненията към сградите.

Истината: Според Закона за устройство на територията вкарването на кабелите в съществуващата канална мрежа е строеж от VI категория, от отклоненията от колекторите – строеж от IV категория.

Те няма как да са в един проект. Необходимо е съгласуване на първото, после на второто. Ако първото съгласуване липсва, от второто просто няма смисъл.

От всичко казано дотук гражданите на Хасково могат сами да си направят изводите чия е вината за днешните висящи по улиците кабели.

Кметът да не се прави на изненадан от акцията на РДНСК за рязането на кабелите, защото през последните месеци многократно публично обвиняваше държавата, че не си върши работата и не реже кабелите.

Истината е, че кметът бе изненадан от гнева на хората.

Haskovo.net

Молба от ЕСКОМ от 2007 година за цялостно проектиране на подземна съобщителна мрежа
2008-а: нова молба. Одобрения няма до ден днешен. Нека гражданите на Хасково да преценят сами на кого да вярват - на кмета или на очите си
Проектът за кв. "Орфей" също не съществува, според кмета. Ето го
Дебелата папка с проекта за кв. "Орфей". В първата молба са приложени съгласувателни писма от ВиК, EVN, КАТ. След време от общината връщат преписката с искане тя да се съгласува с.... ВиК, EVN, КАТ
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ст
    Станислав Видев
    71 -3
    11:24, 6 мар 2013
    Как да не е вярно, та половината проекти аз съм ги правил,а на "Орфей" съм строителен надзор в комуникациите.Направени съгласно ЗУТ, Наредба 17 и ЗЕС/закон за електронните съобщения/. В половин България съм проектирал, такова нещо няма. Има си срок по ЗУТ 10 дни за издаване на "Разрешение за строеж" с комплексен доклад. Нямало в България мълчалив отказ.А на "Макс телеком "също мой проекти ги задържа 1 година и до като не му доведох на крака Изпълнителния директор Румен Нейков и не си плати "дарението" не се издаде "Разрешение за строеж". Ами неговите "кученца" в Архитектурата- 3 месеца за скици- как ви се вижда, работа за 10 минути. Нарочно забавят и "мотат "клиентите за да се даде"дарение".
Последни новини