От х:

Днес в x:

Маниашко изпреварване сблъска три тира на Клокотница

Пожарникарите се опитват да извадят заклещения шофьор

Безумно изпреварване предизвика тройна катастрофа с тирове между Клокотница и Горски извор в 3 следобед. Най-тежко бе пострадал турски тир „Мерцедес“ който се сблъскал със задницата на български колега пътуващ за Пловдив. В резултат, кабината на комшията бе изкривена и смачкана до неузнаваемост, а самия той бе заклещен зловещо между ламарините. Две коли на хасковската пожарна рязаха половин час за да измъкнат водача. Оказа се, че поне на пръв поглед е пострадал само пръста на едната му ръка. Други пострадали нямаше, въпреки че заради авариралите машини, движението бе почти изцяло блокирано за известно време.

Катастрофата е от нелепа по нелепа, признаха всички участници в нея. По посока Пловдив се движела цяла колона от тежкотоварни машини. Малко след Клокотница, застигнали бавнодвижещо се ППС, разказва Белин Асенов от Русе. Неговият тир карал джанти за Пловдив. Всички в колоната намалили скоростта, но не и два тира от Газиентеп. Машините тръгнали на невероятно изпреварване - единият успял да мине, но втория видял в насрещното кола. В последния момент тръгнал да се прибира в лентата си, но не успял да убие скоростта и се забил в задницата на камиона на Белин.

„Тия двамата се силиха още от далече, но имаше полицейски постове и се отказваха. Сега видяха празно и юруш“ обясни нешенецът, който пръв тръгнал да помага на колегата си в смачкания „Мерцедес“. От сблъсъка пък неговата кола закачила преднодвижещия се камион от Измир. Щети почти липсваха, но водачът му чинно бе отбил и тръгнал да помага и той. Поне още два турски тира бяха спрели, за да се притекат на помощ. Нито един обаче не разбираше български, та Асенов трябваше да играе ролята на преводач.

Не е ясно дали виновният шофьор е употребил алкохол. Причината за катастрофата е несъобразена скорост и неспазване на дистанция.

Г. Христов

Белин/цивилния/ в ролята на преводач
Водачът изглеждаше незасегнат
Въпреки това го транспортираха в болница
Камионът на Белин се оказал в сандвич
Катастрофата засегна три машини и блокира Е-80

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини