От х:

Днес в x:

Акт на никотиновата полиция падна в съда

Хората на д-р Александров/прав/ в акция из хасковските заведения

Акт на хасковската никотинова полиция бе оспорен и съборен в съда. Това признаха инспекторите от РЗИ на днешния си брифинг. За януари те съставили 12 акта за тютюнопушене на закрити обществени места. Единият от тях обаче остава без последствия за нарушителя, заради техническа грешка-неточно изписване на име. 

Това е вторият известен случай на успешно оспорен акт, след като друго наказателно постановление на РЗИ бе отхвърлено от съда защото било наложено на готвача на хасковско заведение, погрешно взет за управител. 

10 от 12-те санкции са наложени на управители на заведения, а две на физически лица. Едно от тези лица е сервитьорка, като тя пък е интерпретирана и като длъжностно лице, обясни д-р Иван Александров, директор на дирекция „ПРОФИЛАКТИКА НА БОЛЕСТИТЕ И ПРОМОЦИЯ НА ЗДРАВЕТО“ . 

Само за януари, неговите хора от дирекцията проверили на терен 1/3 от всички заведения в региона. Повечето вече имат издавани предписания, така че следващо нарушение ще значи глоба, обясни рекордния брой актове д-р Александров. Другата причина за повечето глобени, са засилилите се сигнали от клиенти по време на празниците и след тях. От инспекцията се заканват да проверяват всеки подаден сигнал и напомнят, че няма никаква промяна в забранителния режим за пушачите, въпреки спекулациите с националните протести на ресторантьорите.

Г.Христов 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини