От х:

Днес в x:

Мъгла ни прави късогледи до 15 метра

Според едни, видимостта е 15 метар, според други-100-150 м

Гъстата мъгла рязко ограничи видимостта в Хасково и региона и създава истински ядове на пътя. Мъглата ще се задържи до обяд, успокояват синоптиците. Дотогава обаче ще останем „късогледи”. Въпросът колко точно, пък скара институциите.

Според официалният сайт на АПИ/Агенция пътна инфраструктура/ мъгла има в много региони от страната, но в Хасково положението е най-тежко. Видимостта е до 15 метра. Мъглата в свиленградско, по-специално село Студена, е до 50 метра , а в района на Харманли е до 150 метра.

От метеорологията се отнесоха снизходително към тези данни. В тяхната таблица няма такова рестояние от 15 метра, най-малкото е под 50. Що се отнася до мъглата в Хасково, видимостта според тях е 100-150 метра. Нещо което пък видимо противоречеше на усещането на ранобудните хасковски шофьори.

Гъста /макар и неясно колко гъста/ обаче има в хасковско, харманлийско, свиленградско и димитровградско. В страната видимостта е ограничена почти повсемество в областите Сливен и Стара загора, както и отчасти в пловдивско. Нямало е инциденти през нощта, пътните настилки на места са заледени и обработени, съобщават от Областна пътна инфраструктура.

Времето днес ще остане студено, с минимални температури от минус 8-10 градуса. Ще се появи слаб вятър от северозапад. Освен че ще продуха мъглата, северенякът ще има и почти парадоксален ефект-ще вдигне температурите. В ранния следобед се очакват вече положителни стойности, които ще достигнат до + 5 градуса, прогнозират синоптиците.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини