От х:

Днес в x:

Шофирайте с повишено внимание през проходите, гъста мъгла на Троянския и Витиня

Шофьорите да карат с повишено внимание по път I-1 София – Ботевград в района на прохода Витиня поради гъста мъгла, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Предупреждение за гъста мъгла издаде АПИ и за Троянския проход по път II-35 Троян – Кърнаре.

Временно е ограничено движението и в двете посоки на прохода на Републиката в района на Килифарево, поради ПТП. Обходният маршрут за леки автомобили е по път I-5 Велико Търново – Стара Загора (проход Шипка). Товарните автомобили изчакват на място. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

Във връзка с очакваното влошаване на времето, понижението на температурите и преминаването на дъжда в сняг в планинските райони, Агенция „Пътна инфраструктура“ призовава шофьорите, на които им предстои пътуване през високопланинските проходи, да тръгват с автомобили, подготвени за лоши метеорологични условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, както и да не предприемат рискови маневри.

Прогнозата на синоптиците е, че с понижението на температурите в планинските райони в Западна България и Предбалкана дъждът ще преминава в сняг и ще се образува снежна покривка.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини