От х:

Днес в x:

Критично движение по Е-80, проблематично в града

Така изглеждаше движението по Е-80 тази сутрин

Мъглата превърна шофирането по международен път Е-80 в критично занимание. Бялата пелена бе толкова гъста, че разминаващите се коли се забелязваха едва от 20-тина метра, видя Haskovo.net. Дори и насрещна колона автомобили бе видима едва до третата кола. Никой не смееше да изпреварва, не се знаеше какво ще му дойде от насрещното или дори какво има пред колата, която изпреварва. Всички пъплеха като мравки. Засега.

По рано днес метеоролозите съобщиха, че мъглата в региона варира от 100 до 150. Може би в резултат от грешни изследвания, но от АПИ настояват, че  видимостта в Хасково е едва 15 метра. Грешката обаче изглежда повече от вярна.

Макар повечето от шофьорите да караха с отворени на 4 очи имаше и такива дето не се интересуваха от видимост и даже не бяха включили фаровете си. Вероятно разчитаха, че така полицията по трудно ще им види нарушението.

Ако пътуването па Е-80 бе критично, заради обичайно по-високата скорост там, то в града движението бе просто проблематично. Мъглата не пречеше да се различават светофарите или яркожълтата пътна маркировка. Хасковлии избягваха кръстовищата, а когато все пак им се налагаше да преминават през тях, бяха толкова внимателни, че чак пропускаха зеленото на светофарите.

Рязкото застудяване съчетано в с високата влажност на въздуха е причина за мъглата, съобщават синоптиците. Следобедното затопляне и появата на вятър обаче се очаква да разкарат бялата пелена.

Г.Христов

Разминаващите се автомобили едва се забелязваха
Нещо бяло изскача от мъглата

Малко, но не много, по-добре в града
Все пак видимостта по кръстовищата бе добра

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини