От х:

Днес в x:

41 в холандския капан на полицията, двама горят за колани

Всичко наред, бе девизът на полицейската акция

41 шофьори попаднаха само за половин час в холандската фуния, която КАТ устрои на бул. „Васил Левски“ на слизането към кръстовището за АГО. По така наречения холандския метод се спираха наред всички коли и се проверяваха за всичко. 4 патрулки с дузина униформени се скъсваха от любезности, докато се представяха на водачите и впоследствие им пожелаваха приятен път. Нямаха и повод за друго, хасковлии днес бяха повече от перфектни. Нито един от автомобилите не бе със загасени фарове. Нито един водач не бе забравил книжката си. Всички бяха с винетки, ГО и останалите документални и материални наличности, които трябва да има в редовен автомобил. Само двама бяха позабравили да сложат коланите си, което за тяхно съжаление им костваше 50 лв глоба. 

Така наречената фуния бе оградена с конуси и заемаше половината от пътното платно на еднопосочното движение. Въпреки че на моменти се струпваха десетки автомобили, движението не бе затруднено, заради експедитивната работа на катаджиите. Холандските капани се правят на произволни и на по няколко места, но този на „Васил Левски“ днес бе единственият за Хасково. Акцията продължава минимум час, понякога и два, и обхваща между 100 и 200 коли. 

Освен за готовността на шофьорите за безопасно движение по пътищата, акцията имаше и друг положителен ефект - да вкара малко в ред безумното пресичане на булеварда от страна на пешеходците. Дори и пред патрулките, много местни вървяха като в съня си и на няколко пъти едва не се навряха под гумите на минаващите автомобили. При това имаше и майки с деца, които уж би трябвало да са двойно по предпазливи. Налагаше се полицаи да хващат за ръчичка и да ги насочват към намиращите се на стотина метра по-надолу/или нагоре/ пешеходни пътеки, регулирани със светофари. 

Предпазливостта не бе излишна. Тази сутрин, точно на същото място, млад шофьор от Махалата блъснал възрастен пешеходец. Дядото е добре, водачът както се оказа също, след като тестът с дрегер показа нула промила.

Г.Христов

За разлика от други полицейски "спирки" тази започваше и завършваше с усмивки
Естествено, не липсваше и подозрение
Мама шофьорка демонстрира изрядност. Синът не пропусна нито една подробност от проверката
Група натоварени пешеходци тръгнаха да пресичат булеварда където им падне. Разчитали полицаите да ги пазят
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини