От х:

Днес в x:

11 °C

41 в холандския капан на полицията, двама горят за колани

Всичко наред, бе девизът на полицейската акция

41 шофьори попаднаха само за половин час в холандската фуния, която КАТ устрои на бул. „Васил Левски“ на слизането към кръстовището за АГО. По така наречения холандския метод се спираха наред всички коли и се проверяваха за всичко. 4 патрулки с дузина униформени се скъсваха от любезности, докато се представяха на водачите и впоследствие им пожелаваха приятен път. Нямаха и повод за друго, хасковлии днес бяха повече от перфектни. Нито един от автомобилите не бе със загасени фарове. Нито един водач не бе забравил книжката си. Всички бяха с винетки, ГО и останалите документални и материални наличности, които трябва да има в редовен автомобил. Само двама бяха позабравили да сложат коланите си, което за тяхно съжаление им костваше 50 лв глоба. 

Така наречената фуния бе оградена с конуси и заемаше половината от пътното платно на еднопосочното движение. Въпреки че на моменти се струпваха десетки автомобили, движението не бе затруднено, заради експедитивната работа на катаджиите. Холандските капани се правят на произволни и на по няколко места, но този на „Васил Левски“ днес бе единственият за Хасково. Акцията продължава минимум час, понякога и два, и обхваща между 100 и 200 коли. 

Освен за готовността на шофьорите за безопасно движение по пътищата, акцията имаше и друг положителен ефект - да вкара малко в ред безумното пресичане на булеварда от страна на пешеходците. Дори и пред патрулките, много местни вървяха като в съня си и на няколко пъти едва не се навряха под гумите на минаващите автомобили. При това имаше и майки с деца, които уж би трябвало да са двойно по предпазливи. Налагаше се полицаи да хващат за ръчичка и да ги насочват към намиращите се на стотина метра по-надолу/или нагоре/ пешеходни пътеки, регулирани със светофари. 

Предпазливостта не бе излишна. Тази сутрин, точно на същото място, млад шофьор от Махалата блъснал възрастен пешеходец. Дядото е добре, водачът както се оказа също, след като тестът с дрегер показа нула промила.

Г.Христов

За разлика от други полицейски "спирки" тази започваше и завършваше с усмивки
Естествено, не липсваше и подозрение
Мама шофьорка демонстрира изрядност. Синът не пропусна нито една подробност от проверката
Група натоварени пешеходци тръгнаха да пресичат булеварда където им падне. Разчитали полицаите да ги пазят
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
02 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
02 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
02 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
02 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
02 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
02 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
02 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
02 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
02 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
02 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
02 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
02 мар 2021

Случаен виц

Последни новини