От х:

Днес в x:

Яз. Ивайловград пак затвори моста на смъртта край Бориславци

Мостът на смъртта край Бориславци бе отнесен от голямата вода на 6 февруари миналата година

Водата от язовир „Ивайловград” отнесе днес временния път между селата Бориславци и Малки Воден, съобщиха за Haskovo.net пътуващи в района. По думите им е неизползваемо и временното съоръжение, заместващо разрушения по време на потопа миналата година мост, където намери смъртта си семейство Бойчеви от Димитровград. Новото съоръжение било изградено на около 230 метра по-нагоре от рухналия мост от няколко тръби с фи 1000, по които да минават автомобилите.

Информацията за затворения път бе потвърдена от областния управител Ирена Узунова. Тя уточни, че водата идва от така наречената „опашка” на язовира, чието ниво се вдигнало заради валежа и топящия се сняг. Към мястото пътуват служители на пътното управление, които ще огледат състоянието на пътя, допълни Узунова.

По информация от хасковската пожарна, шефът на колегите им в Маджарово Христо Барбов е на мястото. По негова информация временният мост не е отнесен, просто отворите на тръбите са затлачени и водата прелива над него. Въпреки това съоръжението е обезопасено с табели, които забраняват преминаването по него дори с високопроходими автомобили.

Областният управител Ирена Узунова бе категорична, че критична ситуация в региона няма. Всички по-големи водоеми се наблюдават, но няма никакви основания за безпокойство, допълни губернаторката.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини