От х:

Днес в x:

Признаха майсторите от школа „Вале“ в Индия и Румъния

Златният медалист Христо Проданов с рисунката си на български носии, омаяла индийците

Хасковски деца отново прочуха родния си град с уменията, придобити в компютърната школа “Вале“ към читалище „Заря“.

Възпитаниците на преподавателката Людмила Стайкова получиха едни куп медали и грамоти от конкурси в Румъния и Индия. На международните форуми чрез компютърната графика и живопис децата са показали красотите на България - гората, морското дъно, богатствата и сияещите цветове на българските шевици.

Компютърните рисунки са подадени за участие в конкурсите през ноември миналата година, а наградите от журито са обявени едва сега.

С първа награда от конкурса в Индия „Ароматът на разцъфващото изкуство“ е удостоен 10-годишния Христо Проданов. Четвъртокласникът от училище “Иван Рилски“ в Хасково е впечатлил журито с дигитална рисунка на български носии. „Показах български носии, защото така искам да прочуя българския фолклор“, заяви гордият златен медалист. Освен него, с награди от индийския форум, сред 7306 участника, са Иван Богоев и Виктор Атанасов, които са със специалните отличия на журито. С диплом е наградена Елена Маринова.

В конкурса в съседна Румъния “Цветовете на есента“, чийто организатор е Министерството на образованието, науката, младежта и спорта, на първо място отново е Иван Богоев. Хасковското момче е признато като най-доброто за майсторството си сред 900 автора, участвали с 1000 дигитални рисунки. Елена Маринова пък е класирана на второ място в конкурса, а Вяра Дамянова - на трето. Възпитаник на школа“ Вале“ получи аплаузите и отличието на родителския комитет в конкурса. Награда е за Бончо Янев.

Талантливите ученици на Людмила Стайкова още от сега имат една дузина покани за участия в международни и нашенски конкурси за тази година. Момичетата и момчетата от „Вале“ се стягат за участието си в италианския конкурс „Лунна котка“, аржентинския “Красотите на моята родина“ и за „Любовта в нас“, който се провежда във Варна.

М. Манолова

преподавателката Людмила Стойкова е най-щастлива, когато е сред учениците си
Елена Маринова традиционно сред призьорите на международни и наши конкурси
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини