От х:

Днес в x:

19 °C

Ученици: Мръзнем! Медици: Отварят нарочно прозорците

За по-голям драматизъм някои ученици са с ушанки в час

Ученици от Хасково отварят нарочно прозорците и вратите, за да падне температурите в стаята, с надежда за извънредна ваканция. Haskovo.net провери днес топлото в класните стаи на професионалната гимназия по дървообработване и строителство след сигнал на електронната поща от „родител на ученик“. Според сигнала в гимназията парното не работи от понеделник и в класните стаи е зверски студ.

Проверка на място показа, че радиаторите парят. Температурите в класните стаи са между 18 и 19 градуса, отчете термометърът на медицинското лице в школото Нурсен Лятиф.

Самите ученици обаче твърдяха, че им е студено, а за по-голям драматизъм някои от тях бяха с ушанки в час. „Студ е. Вчера измерихме температурата, термометърът показваше 13 градуса“, обясни ученичка, която пожела да не се цитира името й.

„Невъзможно. Бях оставила термометъра в стаята и излязох за малко, когато се върнах видях, че са го преместили от външната страна на прозореца. Вкарах го в стаята, но живакът бе успял да падне до 13-тото деление. Но това, разбира се, не е реално. Днес температурите в 40-те класни стаи на гимназията се движат между 18 и 19 градуса“,

Учениците нарочно оставят прозорците и вратите на стаите отворени през междучасието, за да паднат температурите, надявайки се на извънредна ваканция, смятат педагози. Те обаче не за първи път се натъкват на подобни ученически акции.

Според директора на гимназията Александър Батимов парното се пуска сутрин в 5.30 часа. „Възможно е в големия студ вчера и днес за първите часове да не се е стоплило съвсем, но се стараем да поддържаме необходимата температура“, каза той. Батимов отрече парното да не е работило дори един учебен ден. По неговите изчисления всеки ден отопление на сградите на гимназията излиза около 1000 лева. „Парното ни е на нафта. Изразходваме средно по 2.5 тона седмично, при средна цена 2.50 лева за литър, всеки от петте учебни дни излиза по 1000 лева от делегирания бюджет на училището“, пресметна Батимов.

Дългата ваканция – от 21 декември до 7 януари пък съвсем е изстудила сградите на училищата. Понеделникът обаче не бе толкова мразовит, затова школата са успели да вдигнат температурите в класните стаи до нормални нива.

Тодор Кръшков

Нурсен Лятиф показва термометъра, заковал на 18 градуса

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Хороскоп за 05.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
05 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
05 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
05 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
05 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
05 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
05 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
05 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
05 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
05 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
05 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
05 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
05 мар 2021
Последни новини