От х:

Днес в x:

Нов стандарт за красота – хубавата жена трябва да тежи 77 килограма

Явно годините на слабите жени отминаха. Ново проучване установи, че стандартът за красота е променен. Оказва се, че хубавата жена трябва да е висока 170 см и да тежи 77 кг.

Абсолютен идеал за външен вид не съществува, но утвърдените стандарти за красота показват, че привлекателните жени трябва да са високи и с леко наднормено тегло.
Наскоро стана ясно, че закръглените представителки на нежния пол живеят по-дълго, а сега разбираме, че са и по-харесвани от мъжете.

Естествено, много е важно съотношението между височината и теглото, което може да достигне оптимален вариант със здравословна диета и рационално хранене.
Предпочитанията на силния пол също се променят с течение на времето.

Преди се смяташе, че господата си падат по тесни бедра, големи гърди и дълги крака, но портретът на съвременната "перфектна жена" буквално събира в едно чертите на няколко известни личности.

Това са носът на Натали Портман, устните на Скарлет Йохансон, скулите и брадичката на Холи Бери, кожата на Ейми Адамс и тялото на Пенелопе Крус.

От друга страна, в много страни започна кампания, насочена към борбата с нездравословния начин на живот.

Съвсем скоро в Израел беше въведен закон, забраняващ появата на прекалено слаби манекенки, на които подражават младите жени.

Миналата година през май авторитетното модно списание "Вог" обяви, че повече няма да работи с "нездраво кльощави" манекенки. В инициативата се включват 19-те главни редактори на списанието по света, които твърдят, че вече ще показват на страниците си "здрави манекенки, за да има здрави читателки".

През декември 2012-та сайтът "Софтпедиа" публикува статия от архивите на Ню Йорк Таймс. Според публикацията през 1912 година идеалната жена е имала същите физически характеристики, които са описани и в новото проучване.

Елси Шийл от Бруклин е обявена за перфектната жена – с идеални пропорции и "без никакъв дефект". Тя е била висока 170 см, тежала е 77 кг и притежавала крушовидна фигура.

Източник: ВестиБГ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини