От х:

Днес в x:

11 компютърни конфигурации броят хасковските гласове в референдума

11 компютрърни конфигурации ще обработват гласовете от референдума в Хасковски регион, доложиха от информационно обслужване.

Заедно с членовете на Районната избирателна комисия, представители на МВР, общинските администрации, ГРАО и пожарната, минаха инструкции за провеждането на референдума на 27 януари. Последните детайли по воденето на избора дадоха в зала „ Марица„ на областната администрация в Хасково членове от Централната избирателна комисия.

Гласоподавателите ще участват в допитването по актуализираните списъци за изборите за народни представители в избирателните секции.

За недопускането на инциденти да извършат съответните проверки са готови от пожарната и полицията.

От ГРАО припомниха, че крайният срок за подаване на заявление за вписване на гласоподаватели по настоящ адрес е 12-ти януари. Крайната дата за подаване на удостоверенията за гласуване в друго населено място е 14-ти януари. За да бъдат обхванати всички желаещи да направят промяна, от ГРАО ще осигурят дежурни служители.

Специфична подробност за упражняването на вота е, че освен бюлетина, избирателите ще получат и празен плик. За недействителено ще се счита всяко мнение, което не е окомплектовано според изискванията.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини