От х:

Днес в x:

3 см сняг задръсти с коли улиците на Хасково

Мъката започваше още от булевард "България"

Сипещият се сняг над Хасково задръсти улиците на града със стотици нервни и панически надуващи клаксоните си автомобили, видя Haskovo.net. Целият център стана огромна тапа, а на пълзенето на МПС-тата можеше да завиди и костенурка. Особено проблематично бе положението на изкачванията по бул. Освобождение/Кърджалийска/. Още на стръмнината към ул. „Панорама“ закъсаха няколко коли и се налагаше да бъдат дърпани, за да отворят булеварда. Движението бе блокирано, а опитът на екипа ни да се добере до проблемната зона завърши ...с проблем. Репортерският ни автомобил бе заклещен от отчаяно маневриращи коли, които търсеха обходни маршрути за да се измъкнат от стълпотворението между първа поликлиника и ТК 21-ви век. 

Халът по останалите стръмни улици не бе по различен. Дори и бегъл поглед открояваше причините за проблема-всеки втори хасковлия караше с летни гуми. Това бе и причината за многото закъсали. 

Валежите няма да бъдат сериозни, успокояват от местната синоптична станция. Прогнозата е за не повече от 5-6 см сняг, който заради мекото време едва ли ще се задържи. Все пак не е ясно до кога точно ще вали, но според синоптиците със сигурност утре ще спре. 

Вали само из хасковско, димитровградско и Минерални бани, съобщават от Пътното. Засега няма проблемни пътища. Най-ударно се сипе в посока село Конуш, където евентуално се очакват проблемите при същото темпо на валежа.

Б.А. Прогнозата на синоптиците се изпълни само 90 мин. по-късно. Към 18 часа в Хасково вече бе наваляло 5 см сняг. С колко ще бъде надхвърлена нормата за деня, ще научите в утрешната метеосводка в Haskovo.net

Г.Христов

Всяко кръстовище бе изпитание на нервната система на шофьорите
5 минути по-късно на същото кръстовище-открийте приликите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини