От х:

Днес в x:

Новогодишен късмет: Кална вода за хасковски квартал

Нещо подобно е текло от чешмите на "Самуил"

Блоковете по хасковската улица „Самуил“изтеглиха специален новогодишен късмет-кална вода точно за празничната нощ. По високите етажи нямаха и това-чешмите им бяха тотално пресъхнали. Липсата станала факт в 18 часа на 31-ви декември, а опитът на домакините да измият празничната посуда се провалил и на следващият ден 01.01. 2013. Вода впрочем няма и до момента, освен кален коктейл от чешмите в мазетата и по първите и втори етажи.

„Абсурд. Тази вода не може да бъде използвана дори в тоалетната. Пълна е с болестотворни микроорганизми“ възмутен е хасковския лекар д-р Надежда Стайкова, която живее на "Самуил". Хората се принуждавали да купуват минерална вода дори за елементарни хигиенни нужди. 

Проблемът засяга блокове от 1 до 19 на "Самуил", както и част от улиците "Кюстенджа" и "Брегалница" потвърдиха съкварталци. Масовото им недоволство, че навръх Нова година са лишени от вода, загря телефоните на дежурните във ВиК. От там наистина реагирали и изпратили авариен екип. „Водните“ се повъртели, огледали, не открили аварията и си тръгнали. По думите на дежурния диспечер, за откриване на подобни скрити аварии се налага използването на специална апаратура. Апаратурата всъщност са високочувствителни микрофони, които от повърхността засичат къде е подземния теч. И едва тогава се копае на конкретното място. Защо апаратурата не е задействана в тези три дни, така и не стана ясно. „На мен ми казаха че нямало кой да разпореди това“ възмутена бе д-р Стайкова. С което местното ВиК стана уникално - много индианец, малко шеф. В държавните структури обикновено е обратното. 

Водните все пак реагирали някак. Вчера следобед на място е била изпратена водоноска , която да обслужи населението. Прогнозата кога ще се възстанови водоподаването обаче звучи като „дето е текло, пак ще тече“. Сайтът на ВиК осведомява, че: „Вода няма да има до разкриването и отстраняването на аварията.

Г.Христов

Д-р Стайкова нямаше поводи за усмивки в празничната нощ. И тя и другите от "Самуил" бяха без вода
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини