От х:

Днес в x:

Малки ядове за шофьорите, чудесно време за Коледа

Магистралите са чисти, макар и мокри на места

Времето по Коледа ще бъде слънчево и тихо, макар че температурите в утринните часове ще продължават да бъдат ниски, за радост на EVN. Долните австрийци/седалището на фирмата е в Долна Австрия/ със сигурност ще акумулират големи сметки, при минимални температури от -9/днес/ и -10/утре/ градуса. През по-голямата част от празничните дни термометрите ще показват стойности под нулата. По някое време следобед, за малко температурата ще се вдига до положителните 3-4 градуса. Валежи не се очакват.

Пътищата са чисти и проходими при зимни условия, съобщават от АПИ. Все пак ще има малки ядове за шофьорите, защото на места има мокра и частично заледена пътна настилка. Участъците са обработени от почистващите фирми.

Временно въведени ограничения: има по пътя Хасково-Минерални бани, заради превантивен ремонт; път Ивайловград-Славеево; Гълъбово-Симеоновград и Бориславци-Малки Воден, все заради превантивен ремонт. Известни ограничения има по пътната мрежа в старозагорско, затова от АПИ посочват обходни маршрути за тирове над 10 тона през хасковска област. Затворен пътен участък Опан-Гълъбово, обходен маршрут път 1-5 Стара Загора-Димитровград и път ІІІ-554 Раднево-Гълъбово. Тръгналите към Стара планина трябва да знаят че маршрута Ягода-Ветрен-Конаре е затворен при гр. Николаево. По АМ”Тракия” има мъгла с видимост до 150 метра, която се очаква да се разсее следобед. Всички останали магистрали са сухи и чисти и безпроблемни, съобщават от АПИ.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини