От х:

Днес в x:

Хлапак краде и бие в Кауфланд, погват го с полиция

Тинейджърът крадец се разправил с охраната и избягал

Тинейджър пробва да открадне два парфюма от хасковския Кауфланд, но бе засечен от охраната на хипермаркета. При опит да бъде задържан е настанало меле. Първи пострадал охранител, който се опитал да спре видимо доста ячкото момче. Крадецът обаче буквално го прегазил, както и няколко други охранители, които се притекли на помощ. После търтил да бяха по посока към цигарената фабрика, а според последвали го охранители- и към ромската махала. В мелето обаче загубил мобилният си телефон. Именно по джиесема в момента е издирван от хасковската полиция. 

Свидетели на кютека описаха крадецът много здрав, на възраст около 17-18 години. Някои категорично заявиха, че бил ученик от намиращото се в непосредствена близост хасковско училище. Според тинейджър пък, охраната нямала шанс, защото момчето е било отлично тренирано, макар и да не стана ясно точно на какво. 

Случаят бе потвърден от ръководството на Кауфланд, както и от хасковската полиция. До късният следобед днес, извършителят не бе установен и задържан. Заради изтърваният мобилен телефон обаче се очаква това да стане най-късно утре. 

Преди малко повече от два месеца, Haskovo.net публикува писмо на разгневен родител, който се оплакваше, че мерките за сигурност, които охраната на Кауфланд прилага, унижават детето му/виж ТУК/. Влезлите деца били публично претърсвани. От веригата пък отговориха, че понякога стигат до подобни крайности, защото децата крадат масово. А хипермаркетът е в непосредствена близост до цели 3 училища. Днешният случай поне потвърждава, че в подобни казуси има повече от една истина.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини