От х:

Днес в x:

ПМГ на две смени от пролетта, почват ремонт за 600 хил.

ПМГ ще изкарат последна зима в неремонтирана сграда

Хасковската природоматематическа гимназия ще учи на две смени от април, заради стартиращият тогава мащабен ремонт на школото. За него са отпуснати 600 хиляди лева от държавен фонд „Козлодуй“. За финансовата инжекция лобираше лично министърът на енергетиката Делян Добрев, който анонсира за възможността още през септември, при посещението си в Свиленград. 

Парите ще се използват за саниране на училищната сграда, подмяна на дограмите, ремонт на течащият покрив и най-важното, пълен ремонт на котелната инсталация. Ще бъде подменена и част от електрическата система. Точните параметри на ремонта ще станат ясни през април, когато ще бъде обявена и обществената поръчка за определяне на изпълнител на обекта. 

Естественият вариант е училището да премине на двусменен режим на работата, коментира директорът Тодорка Милева. Базата е достатъчно голяма за да поеме всички 715 деца, дори и да се наложи да се използва само част от сградата. Още повече, че през май приключват 12-токласниците и ще се освободи още място. Не се обмисля вариант занятията да се преместват в друго училище. 

Ремонтът на ПМГ стана възможен, след като през миналата година държавата официално прехвърли собствеността на базата към община Хасково.

Г.Христов

Ремонтът ще върви паралелно с учебните занятия
В ПМГ са на газ, но голяма част от топлото се хаби заради ниска енергийна ефективност
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини