От х:

Днес в x:

Съдът остави наркодилъра Мезето зад решетките

В съда Мезето криеше лицето си с качулка

Хасковският окръжен съд определи постоянна мярка „задържане под стража“ за 41-годишния димитровградски наркодилър Милен Бакалов, известен като Мезето. Прокуратурата поиска постоянен арест за него след акция на МВР от миналия ден, когато дилърът бе спипан в момент на продажба на 32 грама амфетамин на бензиностанцията на бул. „Димитър Благоев“ в Димитровград. По-късно полицаите откриха наркотици в цеха на вуйчо му, както и в къщата му в с. Голямо Асеново.

Милен Бакалов има многобройни присъди зад гърба си, а последната от тях е за същото престъпление – разпространение на наркотици. Той получи присъда от 3 години и 10 месеца затвор, но е бил освободен предсрочно през пролетта на тази година. Новото престъпление е извършено в условията на изпитателния срок на това освобождаване. Този факт бе посочен от прокурора Антон Попов като основание за оставянето му в ареста за постоянно.

Според адвоката на Мезето обаче единственият свидетел на сделката – купувачът на дрогата Милен Колев, е бил по-скоро провокатор. Той знаел предварително за готвения арест и е бил подготвен за акцията. Самият свидетел е осъждан за наркотици, срещу него се води досъдебно производство по същото обвинение, посочи защитата.

Съдът намери, че има достатъчно основания да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение. Престъплението на Милен Бакалов е с висока обществена опасност, извършено е в условията на рецидив и при откровено пренебрежение към правилата, мотивира се съдът. Ако бъде признат за виновен, Мезето може да отнесе присъда между 5 и 15 години затвор.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини