От х:

Днес в x:

Шофьорски майсторлък: Хасково-Русе за 3 часа в убийствен трафик

Иван Бакърджиев/вляво/ Мирослав Ангелов и Стоян колев, на първото място в "Ендуранс трофи"

Наши шофьори поставиха стандарт за майсторлък, като взеха разстоянието от Хасково до Русе за точно три часа в условията на убийствен трафик. Екип от 3-ма асове на волана пресече 284 км за 180 минути. През цялото време деляха пътя с още 18 коли, наблъскани в рамките на по-малко от 2 км. Въпреки зверския трафик, нашите не само не успяха да катастрофират, а дори бяха наградени с награда феърплей на пътя. Нещо доста непознато за българските шофьори. 

Майсторите бяха управителят на хасковската картинг писта Иван Бакърджиев, шефът му от фирма „Мегапорт“ Мирослав Ангелов и хранителния бос от верига магазини „Перла“ Стоян Колев. Като спонсор на екипа, последният заслужи да кръсти името на отбора-“Перла Рейсинг“. 

Постижението бе регистрирано по време на състезание на пистата „Дракон“ в Пловдив за купата „Ендуранс трофи“. Целта бе издръжливо шофиране. Условието бе 3-ма да натискат педалите 3 часа нонстоп. Позволяваше им се само по една смяна на всеки час. После обратно на трасето, където през цялото време бръмчаха още 18 коли.

Това не попречи на нашенската триада да върти обиколки от по 1.01 мин на обиколка от 1755 метра, а за всичките 180 минути да направи рекордните 162 обиколки. Вторите бяха отнесени с цели 4 обиколки или точно 7 км. 

За сравнение-разстоянието Хасково-Русе е 276 км, взима се за 3 часа и 51 минути. Вярно, има ограничения на скоростта, но едва ли някой пътуващ до там му се случва през цялото време да е в такъв убийствен трафик. 

Състезанието за „Ендуранс трофи“ се провежда за втора поредна година и събира шофьори, които нямат лиценз за състезатели. Автомобилите им се определят като туристически. Победното БМВ М-3 на Иван Бакърджиев бе с туристическите параметри от 320 конски сили, подкарвани от 3 200 кубиков двигател.

Г.Христов

Сребристото БМВ издържа на натоварването
Пострадаха само гумите му
Някои пострадаха повече
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини