От х:

Днес в x:

Ученици „оглеждат „ отблизо професията пожарникар

снимики: община Стамболово

Какво е да си пожарникар, как се случват нещата в професията на огнеборците от получаването на сигнала за огън, през разпределянето на екипите и потеглянето на автомобила, до потушаването на пламъците видяха на място учениците от ОУ"Христо Ботев"-с.Долно Ботево.

Те посетиха пожарния участък в Стамболово. Огледът на школниците в пожарната е част от мероприятията по професионалното ориентиране. Смелата, мъжка професия им беше представена от дежурния пожарникар Ангел Нончев. Децата видяха специалното оборудване, облеклото, ботушите и инструментите, с които работят пожарникарите на терен.

От началото на годината досега огнеборците от Стамболово са потушили 60 пожара, докладва Ангел Нончев. Той разказа на учениците и за участието му с колегите при спасяването на хората от село Бисер по време  на бедствието през февруари.

Най-интересно за децата беше писъка на сирената, синята лампа и пускането на водата по шланга, която направи струя от най-малко 20 метра. Освен разкази от първо лице какво е да си пожарникар, при открития урок пожарникарят Нончев даде и много съвети как се реагира при възникване на бедствено положение.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини