От х:

Днес в x:

Хасково определя краля на ралито в България

Хасковският "Орфей" отново ще пуши през уикенда

Новият рали шампион на България ще стане ясен тази неделя, когато Хасково ще бъде домакин за 4-ти пореден път на състезание тип „Затворено рали от градски тип“. За разлика от предишни години, сега този кръг е последен в националния шампионат и на практика, шампионските титли в отделните класове ще бъдат разпределени именно тук.

Традиционната организация по състезанието включва затваряне за два поредни дни на улиците от и към най-големия хасковски квартал „Орфей“. В събота са тренировките и квалификациите, които ще се състоят от 12 до 17 часа. Съответно, през това време ще бъдат блокирани подходите към „Орфей“ откъм булевардите „Раковски“ и „Васил Левски“ изцяло ще бъде затворена и улица „Ком“, която свързва двата булеварда, както и детелината на изхода от Хасково в посока Димитровград. Затворените часове в неделя са от 10 до 14 часа, когато е същинското състезание. Още от днес са поставени автомобилните гуми, служещи за амортисьори по трасето, разчертана е старт финалната права. Вероятно към петък ще се издигнат и боксовете.

Очакват се поне 45 пилота, прогнозират организаторите от хасковският Картинг-клуб. По предварителни заявки, двама хасковлии ще застанат на старта-Иван Анастасов който в клас до 2000 кубика и вероятно Красимир Василев в по-малкия клас. Миналата година и двамата „изпушиха“, Красимир-преди състезанието, а Хондата на Иван по време на самите обиколки.

Г.Христов

Миналата година се запомни с много катастрофи и отпадания
Трасето е същото-с дължина 3 120 метра и същият брой завои
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини