От х:

Днес в x:

Съдят EVN за надписани сметки. Преглед на регионалния печат

"Недоволни от сметки за ток водят дела".  Под това общо заглавие на втора страница в "Хасковска Марица" откриваме любопитната информация, че само в Свиленград цели 5 души са осъдили Енергото заради неправомерно начислени суми. Само в Свиленград през 2012-та година са заведени 14 дела. За сравнение, предходната година срещу дружеството е нямало нито едно производство. Исковете срещу EVN касаят неправомерно начислени суми между 300 и 9 000 лв.

Че това се случва с абонатите на EVN е известно, но дадения от "Марица" пример е повече от неудачен.  Свиленградчанин бил засечен, че е манипулирал електромера си. Изпилил му 15 от 20-те зъбни колела, в резултат на което уредът отчитал с 2/3 по-малко ток. От EVN го хванали и го наказали да си плати консумирания ток-допълнително 366 лв. Свиленградчанинът ги осъдил защото "начисляването е извършено неправомерно, тъй като е направено само от страна на дружеството и няма равнопоставеност.."  Излиза че в името на справедливостта виновникът сам трябва да си начисли глобата.  Чак да ти стане жал за EVN, след поредната трагикомедия с марката  "Българска Темида".

"Атакуват ни грипни щамове с екзотични имена" водещо на втора страница. Според статията, идните месеци ще ни дебнат вирусите Калифорния Уисконсин, Виктория и прочие северноамериканска екзотика. На последната пресконференция, Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ предупреди, че тазгодишният грип ще бъде като миналогодишния- Н1N1, Пърт и Бризбейн.

Не че нещо, ама екзотиката е австралийска.

"Масларова сама дискутира бюджет 2013-та" Червената депутатка Емилия Масларова призова колегите си депутати от Хасково да дебатират с нея бюджет 2013. Никой не се отзова и Масларова си дебатираше сама. Десетината журналисти бяха бомбардирани с обичайните цифри и с обичайните обещания. Левицата е намерила начин за изхарчване на едни 666 млн лева. Те ще отидат за по-високо майчинство и по писоки месечни помощи на децата сд увреждания. Парите ще дойдат от увеличаване на осигуровките.

"Калфин: България да иска пари за бежанците"-чело. България трябва да иска пари от ЕС за да поеме един евентуален бежански поток.  Когато има бежанска вълна, проблемите, които тя поражда трябва да се поемат солидарно от ЕС. Тези хубави слова е редил евродепутатът ни Ивайло Калфин на среща с български журналисти в Брюксел. Журналистите са били там на семинар, в който явно е участвал и представител на вестника.

"Данъчните запорираха кола на Ерол" чело на "Новинар Юг".  Темата е обичайна за вестника почти колкото запрените коне и магарета в Бисер.

За да обезпечат събирането на наложените от РИОСВ глоби, от НАП са запорирали личният автомобил на Ерол Халим, на стойност 15 хил лв. По темата има и редакционен коментар на тема "Ерол май свърши ваксините", с намек за досегашната "имунизация" от държавна намеса.

Явно какво се случва с тази автоморга е нещо като лична кауза за изданието.

"За 4-ти път Орфей под обсада" водещо на стр. 2. Тази събота и неделя започва 4-тото издание на рали "Хасково" от затворен градски тип. Маршрутът е малко над 3 км, предимно по улиците на кв. Орфей. Те ще бъдат блокирани в събота от 12 до 5 следобед, когато са тренировките, и в неделя от 10 до 14 часа, когато е състезанието. Засега са се записали 30 пилота, чакат се още.

"Мъж паркира мерцедеса си в камион". За вчерашната катастрофа между селата Александрово и Константиново. 64 годишен симеоновградчанин успя някак си да се забие в спрял камион с въглища, въпреки че тежкото возило е било на абсолютно права отсечка и видимо отдалече. От зверският удар, колата е за вторични суровини, но шофьорът е само със счупена ръка.

Просто, мерцедес!

"Хванаха 760 кила тютюн в багажник, 7 задържани". Уловът е от почивните дни. Една от най-големите партиди е открита край димитровградското село Крум, в колата на мъж от село Боянци, асеновградско. В багажника му имало 200 кг нарязан на ситно тютюн.

"Чингарова: Не съм лош юрист, ще съдя Стефан Димитров"-водещо на крими страницата. Чингарова е юристконсулът на димитровградската болница "Света Екатерина", във времето когато болницата е трупала  задължения от 1 % лихва на ден, по неразплатен ремонт на болнично отделение. Процентът се е трупал в продължение на години, което е дало повод на бившия димитровградски кмет и настоящ председател на общинския съвет Стефан Димитров да обвини юристката в подвеждане на управителя на болницата д-р Здравко Наков. Нещо с което дамата не е съгласна.

За тригодишния си период на консултанстване, г-жата е питала с писмо Агенцията по обществени поръчки, дали договорът с неустойката от 1 % на ден е нищожен. От там и отговорили че договорът си е валиден. С което консултанстването май се изчерпило, защото нещата си продължават по старому чак до 2012-та когато гръмна скандала, че от едни 49 хил лв дълг, болницата е затънала с над 600 хиляди лв.

Това бе по-интересното от местната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини