От х:

Днес в x:

6 деца потвърждават за тормоз в Механото, учителите отричат да са знаели

И други се присъединили към оплакванията от вчера

3 държавни институции днес подложиха Механото на масирани проверки заради избухналия скандал с оплакване на ученички за секс тормоз от свой учител.

От ранни зори гимназията е проверявана от Отдел закрила на детето, Детска педагогическа стая към ОД на МВР и Регионалния образователен инспекторат. Разпитани са деца, родители и учители. До късният следобед, обаче, нито една институция не резюмира резултатите от работата си. 

От РИО Хасково са започнали пълна документална проверка. Единственият интересен факт, който излезе наяве бе, че в деня на скандала учителят по физика е написал 6 двойки в само един свой час.

За оплакването в ПГМЕТ се е знаело още от сутринта, когато приятелят на най-голямото момиче е позвънил в дирекцията с оплакването на своята приятелка. След като, според него, не са му обърнали достатъчно внимание, той се обърна към Haskovo.net. Във всеки случай е факт, че при пристигането ни по обяд, цялата гимназия знаеше за посещението, а обвиненият учител бе подготвен, че ще има оплакване срещу него. 

По неофициална информация, много други момичета, освен 4-те, са се оплакали от учителя при разговорите в училището. Дали са заради отношение или предполагаем тормоз, не стана ясно. Всички разпитвани педагози от ПГМЕТ обаче категорично са отрекли да са знаели нещо за случаите. Разбрали вчера през деня, когато гръмна скандалът. По повод информацията, че ученичките не са посещавали часовете по физика, за да избегнат срещи с учителя, от ръководството на училището уточниха, че най-голямата от оплакалите се девойки, не е влизала нито веднъж по този предмет от началото на годината. Другите жалващи се девойки нямали отсъствия. 

Поне 5 момичета са били привикани поотделно да дават обяснения в детска педагогическа стая, съобщиха самите те. Вече била пусната и официална жалба до полицията. От пресслужбата на МВР не коментираха и това, с мотив че става въпрос за непълнолетни. Уточниха че ако оплакванията се потвърдят, случаят отива на прокурор. 

Най-конкретни бяха от хасковският Отдел закрила на детето. Буквално преди минути от там потвърдиха, че 6 момичета са потвърдили, че са били тормозени по начина, описан от техните съученички вчера. Предстои събеседване и с родителите на децата. Ако се установи, че децата са емоционално травмирани, те ще бъдат пренасочени към хасковският Център за обществена подкрепа, където с тях ще говори психолог. Останалите стъпки, не са от нашата компетенция , отговориха от "Закрила на детето".

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини