От х:

Днес в x:

Трагедия! Майка проси с акордеон пари за бебето си

До къде я докарахме

Млада жена с бебешка количка го удари на просия в централният площад „Атлантически“ в Хасково. Часове наред жената свиреше на акордеон и събираше стотинките на минувачите. През цялото време в количката стоеше момченце на видима възраст 2 години, което кротуваше, въпреки студеното време. 

Всеки от потресените минувачи оставаше по нещо. Охраната на стоящата наблизо банка пък притича за да пусне 2 лева в кошничката. Стотинки пуснала дори жена от ромски произход, разказаха видели куриоза. Репортерският интерес обаче май стресна майката, която бързо напусна мястото си, без да отговаря на въпроси. От близката вестникарска будка обаче успокоиха, че ще се върне. Идвала всеки ден. 

Работещите в близките магазини споделиха, че жената свири великолепно на акордеона си и май е музикантка. Чували я да говори на чужд език, но знаела и български. Някои твърдяха, че е румънка, макар да не стана ясно дали знаят румънски или речта на жената им прилича на този език  Други твърдяха, че мъжът и свирел пред сградата на общината, пак в центъра. Въпросният охранител на банката, обаче изрази истинската си тревога за детето. „Стои като упоено. Няма ли служби, които да разберат какъв е проблема на тази женица“ запита той. 

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини