От х:

Днес в x:

Вандали потрошиха детска площадка, пързалката-опасна

Предпазните парапети на пързалката са изпочупени, както и декорациите/вляво/

Вандали се „потрудиха“ върху детска площадка между блокове на улица Гургулят в квартал Дружба 1. В резултат на усилията им, детска пързалка стана опасна, особено за по-малките, понеже са потрошени предпазните парапети на съоръжението. Изпочупени са и повечето декорации, включително и една табела, във формата на пеперудка, с указания към деца и техните родители за ползване на съоръженията. 

Дори само бегъл поглед разкрива, че за деянието е употребена сериозна физическа сила и много усилия. Дъските са дебели и здрави. Следите показват, че не са рязани, а насилвани до счупване. Нещо което едва ли е по силите на дете, пък било и в гимназиален курс. 

Според родителите от „Гургулят“ на площадката често се събирали тинейджъри и по-големи малчугани. Ритало се топка, правели се купони на открито. Част от майките бяха пък възмутени от друго-неизвестни злосторници измъкнали топките от дръжките на детските люшки и срязал гуменото покритие на някои от люлките. „Защо им е това? Това не може да си случи без да искат, някой нарочно си е играл да го прави“ възмущаваше се жена на средна възраст докато люлееше 1-годишното си момченце. 

В района има няколко детски площадки и на повечето от тях има следи от вандализъм, поясниха живущите в района.

Г.Христов

Майки с деца заявиха, че не смеят да си пуснат малчуганите на пързалката
Някой си е поиграл специално за да махне дръжките на люлката
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини