От х:

Днес в x:

„Благодаря“ и „Любов“ за водата в Пъстрогор

снимка: община Свиленград

Жителите на Пъстрогор пречистват водата край селото си с думите „Благодаря“ и „Любов“. За да е с идеални качества животворната течност, хората изписаха на мраморна плоча над чучура на чешмата молитва за водата, която гласи:“Благодаря на водата в нас и до нас! Нека тя се изпълни с Любов, Младост, Радост, Светлина, Чистота и Сила, и да бъде винаги жива! Амин!“.

Пръв сакралните слова изрече отец Дионисий. Той извърши и църковния ритуал по освещаването на извора край селото и на облагородения район на чешмата.

Инициативата за разкрасяването на мястото е на кмета на Пъстрогор Василка Димова. Под нейни наставления около извора са изградени масивен навес, барбекю, каменни маси и столове, а самата чешма и коритото й са ремонтирани. Материалите са дарение, а трудът -доброволен от местните хора.

Чешмата край село Пъстрогор е изградена през 90-те години на миналия век. Заради добрите си качества тя се ползва не само от местните хора, но е популярна и сред жителите на целия регион. А хората наистина вярват, че с добрите думи изписани над изворната вода, ще я зареждат положително.

Според теорията д-р Масару Емото на водата може да се говори и тя поема и запазва всичко, което и се казва. По време на експериментите, проведени в лабораторията му с цел да се намери думата, която най-добре прочиства водата, е открито, че това не е една дума, а съчетание от две думи: "Любов" и "Благодарност".

М. Манолова

Кристал от вода, която е била изложена на думите "Благодаря", написани на хартия и залепени на бутилката
 
  Кристал от вода, която е била изложена на думите "Любов / Признателност", изписани върху хартия и прикрепени към бутилката
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини