От х:

Днес в x:

Гимназисти снимат чудесата край Хасково на велосипеди

 

Гимназисти от Хасково ще заснемат най-красивите места в областта, придвижвайки се към тях на велосипед. Учениците от Финансово-стопанската гимназия вече си имат и свой клуб. Той е основан по проекта на Министерството на образованието „Успех“.

Бъдещите икономисти са нарекли клуба си “Велотуризъм с фото апарат на рамо“. Ръководител на клуба е пом.директорът в гимназията Станко Станкев. Педагогът и първите 8, засега, ученици, които членуват във формацията, вече спретнаха и първия си велопоход. Дестинацията, която младежите и техният ръководител посетиха, е язовир Клокотница.

Преди да яхнат колелетата, обаче, всички от клуба са минали специална теоретична подготовка за безопасно движение, обясни шефът на клуба Станко Станкев. Следващия веловоаяж, към който младежите вече поглеждат и се канят да снимат, е по пътя от Болярово към Въгларово.

Смисълът на целия проект е младите да излязат сред природата, да карат колела, което е изключително здравословно, да видят най-красивите исторически и природни забележителности на родния си край и не на последно място да общуват по-пълноценно по между си, обяснява ръководителят на клуба.

Всички, които имат желание, дори да не са от гимназията, са добре дошли в клуба. Освен това всички снимки, направени по време на велообиколките от непрофесионалните фотографи, ще бъдат качени на интернет страницата на училището. А до приключването на проекта в средата на следващата година ще подредят две училищни изложби с най-живописните фотографии.

снимки: Клуб "Велотуризъм с фотоапарат на рамо"

М. Манолова

...по пътя
...към целта-яз. Клокотница
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини