От х:

Днес в x:

Хасковлия ударил 23 бона джакпот в зала в „Орфей“, платили му 1800 лв.

Хасковският районен съд отмени глоба от 84 800 лева за ЕТ „Джордано“, която бе наложена от държавната комисия по хазарта. Санкцията била за неплатена печалба за хасковлия, ударил джакпот на 2 септември 2010 година в игралната зала на фирмата в „Орфей“, в бившия ресторант „Веспрем“.

Р.Р. често посещавал залата с игралните автомати. На 2 септември около 21.30 часа обаче щастието му се усмихнало и машината отчела печелившата комбинация. На късметлията обаче били платени едва 1800 лева, вместо цялата сума от 23 бона.

Според Закона за хазарта организаторът на хазартни игри е длъжен да заплати в определения срок печалбата на спечелилия участник срещу представяне на жетони, отрязъци от фишове, талони и други подобни документи. Това трябва да стане в брой след приключване на играта за суми до утвърдената касова наличност Изплащането на парични предметни награди над утвърдената касова наличност се извършва в тридневен срок.

Хасковлията подал жалба в Държавната комисия по хазарта. Започналата проверка установила, че изложеното в жалбата отговаря на истината. Поискана е техническа експертиза на автоматите от института по метрология.

Глобата от комисията по хазарта е била потвърдена от районния съд в Хасково още през 2011-а, решението е бетонирано от административния съд през януари тази година.

Въпреки потвърдената на две инстанции глоба хазартната фирма обаче успява да вкара казуса отново в съда и този път късметът се усмихва на нея. Последният съдебен състав намира, че наказателното постановление е било съставено след изтичането на определения тримесечен срок. Глобата всъщност била наложена едва през септември 2011 година. Причина за забавянето пък била проточилата се проверка, експертизата от института по метрология, която на всичко отгоре се оказала сбъркана, та се наложила нова размяна на писма между тях и комисията по хазарта.

Така нарушението било установено чак след една година чиновнически труд и размяна на писма, експертизи, становища и други документи.

А късметлията с джакпота си останал с пръст в уста. Според мотивите в решението на съда няма данни да е било уговорено изплащане на пачалбата, макар и след законовия срок.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини