От х:

Днес в x:

В Стамболово не изоставят децата си, сега няма и да им се карат

Млади и чаровни служителки в центъра ще тушират детската агресия

Център за обществена подкрепа в община Стамболово ще работи със свръхактивни или другояче казано, непослушни деца, семейства с проблеми и ще осъществява превенция на изоставянето на деца. Последното е крайно нехарактерно за тази общината, където от години не са отчели зарязано в Дом или болница дете. Но проблемни деца не липсват, а недостатъчното внимание към тях полека-лека ги вади от образованието, а впоследствие и от обществото, обясниха социалните работници. 4-ма от тях ще работят в центъра, сред тях има и квалифициран психолог.

За малките гости на центъра има специално оборудвана детска стая. Тя ще привлича вниманието им, ще улеснява усвояването на учебен материал и канализира излишната им енергия. За по-близка връзка между поколенията, са назначени млади служителки. Една от тях е 22 годишната Нефизе, за която това е първа работа в системата на социалните, но има подходящата квалификация за работа с деца. 

Откриването на ЦОП е по инициатива на община Стамболово. Институцията вече е на държавно делегиран бюджет. Центърът е третия в областта след аналогичните в хасковска и димитровградска община. Има капацитет за 20 души. Това е първата стъпка към по-разширен пакет социални услуги за населението на общината, сред които е и изграждането на кризисен център, за приютяване на хора станали жертва на насилие.

Г.Христов

Замкметът на Стамболово Мухлис Сербест реже лентата на Центъра със шефката на социалните в региона Грета Иванова
По стара традиция се лисва менче с вода
С децата ще работи и квалифициран психолог
Центърът е в сградата на общинската администрация
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини