От х:

Днес в x:

След бурята: 6-дневна тапа за кръстовището до Цигарената

Струпванията на коли в центъра на кръстовището беше почти ежеминутно явление

Едно от най-натоварените хасковски кръстовища, на бул. „Съединение“ и бул. „Васил Левски“, от 6 дни е с неработещи светофари. Липсата на светлинна сигнализация предизвиква истински хаос за преминаващите МПС-та. Средно на всеки 5 минути, група коли „засядаха“ в центъра на кръстовището и безпомощно изчакваха някой да се смили над тях, сиреч да им даде път. В капана на кръстовището попадаха най-вече коли с различна от хасковска регистрация, но не бяха малко и местните шофьори, озовали се в „тапата“. На фона на задръстванията, на няколко пъти се случи почти комична ситуация-колите спираха в 4-те ръкава на кръстовището и никой не смееше да тръгне. Едни трескаво си преговаряха правилата за предимство, според знаците и пътната маркировка, други напредваха сантиметър по сантиметър, сякаш за да видят, дали някой по нахален няма да тръгне пръв. Поредицата учебни автомобили допълваха объркването с непредсказуемото си поведение. Всъщност няма инструкторски маршрут, който да пропуска кръстовището до Цигарената. По данни на КАТ, то пък е на второ място по катастрофи в Хасково, след „култовия“ кръстопът между булевардите „Раковски“ и „Дунав“. За щастие, ПТП-та за последните 6 дни нямаше.

Светофарите угаснали още в четвъртък, след зловещата гръмотевична буря, ударила късно вечерта на предния ден. Половината светофари изгорели от мълниите, в другата половина влязла вода и също изгорели, обясниха работници от Екопрогрес, трескаво подменящи авариралите модули. На няколко пъти включвали светофарите, но се появявали нови проблеми.

Това не било единственото засегнато кръстовище – на „Раковски“ и „Съединение“ например, изгорели броячите на светофарите. Добрата новина е, че до края на деня, а може би и по-рано, всичко ще бъде напълно оправено и светофарите ще заработят.

Г. Христов

Колкото коли, толкова и посоки
По хасковски: и бялата и синята кола си мислят, че са с предимство. Разминаха се
Моторите не се интересуваха от задръстванията. Дори им беше интересно
Понякога обаче трафикът заклещваше и тях
Задръстване с патрулка
Задръстване с линейка
Задръстване с каруца
Екопрогрес работеха трескаво по отстраняване на аварията
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини