От х:

Днес в x:

Авария подпали „Ерато лес“, фас опустоши гора

Продължават горските пожари в региона

Авария, която е в процес на изясняване е предизвикала пожар в склад на Ерато лес в складовата база на „Кос“ край гр. Хасково. Огънят е възникнал внезапно вчера около 18 часа. В огъня са изгорели 160 бр. дървени палети, 100 бр. палети с празни каси и бутилки, 2 бр. палети с бира, осветителни тела и кабели. 3 хасковски пожарни са угасили пожара и поне са спасили склада. Не се разследва версията за палеж, по време на инцидента работници на фирмата са били в склада.

120 декара широколистна гора изгоря в пожар край село Малко Градище община Любимец, заради хвърлен фас. Огънят захапал изсъхнала шума и треви и бързо се разпространил из гората. Поради липса на иглолистни насаждения обаче останал низов, което дава перспективи за възстановяване на горския фонд. Пламъците били угасени от три пожарни от Любимец и Харманли.

Небрежно боравене с открит огън пък унищожи две стопански постройки в селата Щит, Свиленградско и село Лозен, любимешко. Любопитното е, че и двата пожара възникнали по едно и също време- 11:50 часа. По две пожарни от Свиленград и Любимец се справили с инцидентите.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини