От х:

Днес в x:

Джаз на два контитента

Чад Лефковиц се раздаде като за последно на хасковска сцена

Джаз на два континента. Така образно казано може да се представи елитарното изпълнение, което хасковци имаха удоволствието на чуят снощи в рамките на феста“ Хасково джаз“.

На сцената на театъра вечерта откри младият Виктор Бенев на соло миди вибрафон. Той изсвири четири пиеси, от които две собствени - „Цветето разцъфна“ и „ Валс за един дъждовен ден“. „Това представление беше прекрасно!“, похвали на български изпълнението му Андрю Бейкър от Американското посолство. Той пристигна в Хасково специално, за да представи проекта CHAD LEFKOVITZ-BROWN QUARTET. В него участват български и американски музиканти.

“Запомнете тези музиканти! Очакваме високи постижения от тях в бъдещето, затова запомнете, че в Хасково сте ги слушали за първи път“, каза от сцената преди да им отстъпи място Андрю Бейкър. Басистът Мартин Дойкин, Милен Кукошаров - клавир, Митко Димитров - барабани и самият Чад Лефковиц Браун - саксофон, изпълниха със звуци залата. Момчетата свириха  малко стандарт, но и не пропуснаха да представят и своя музика.

Към джазфеста снощи се включи и фотографът Даниела Петкова, която между 2003-та и 2008 -а година запечата историята на джазфеста в Хасково на снимки.

В рамките на феста днес на обяд пред галерия „Форум“ предстоят изпълнения на димитровградчанинът Иван Тодоров-кавал, Димитър Русев -китара и Димитър Сираков-контрабас. Началният час е 12.

От 19 ч. тази вечер в театъра откриват група „ ОМ“ със специален гост -унгарския саксофонист Виктор Тот. Ще бъде представена и книгата на Владимир Гаджев“. Когато Западът среща Изтока - от фолк към етноджаз и уърлд мюзик“. За черешка на джазовата торта тази вечер е изпълнението на Теодосий Спасов трио.

Джейма е от 22.30 ч. в Младежкия център. Водещи музиканти са Атанас Хаджиев и от Станислав Арабаджиев трио.

М. Манолова

Андрю Бейкър от Американското посолство дойде лично, за да представи музикантите
Барабанистът Митко Димитров и басистът Мартин Дойкин
Виктор Бенев - миди вибрафон
Милен Кукошаров, Чад Лефковиц, Мартин Дойкин
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини