От х:

Днес в x:

Съдът: Мотопистата е законна. Мотоциклетист загина между Баните и Сусам. Преглед на регионалния печат

Съдът: Мотопистата е законна, водещо заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Вчера кметът на Хасково Георги Иванов оповести решението на Върховния административен съд, който намира връзките към спортното съоръжение за законни. Решението на последната инстанция слага точка на продължила повече от година разправия между РДНСК, МВР и общината.

Пенсионери блокират „Съединение”, акцент от втора страница. Протестът на третата възраст срещу убийствената социална политика е в неделя, по една случайност началото на митинга им съвпада с откриването на състезанието по мотокрос край Хасково.

Всеки с дерта си.

Младеж се самоуби с мотор, водещо заглавие на 3-та. 27-годишният Запрян Запрянов от Сусам намери смъртта си при катастрофа на пътя за Минерални бани.

Задигнаха 6 000 лв. от фирма в Димитровград, друго заглавие от страницата. Сигналът бил подаден след кражбата от 74-годишния охранител.

По жилото, заглавие на рибарската 4-та страница на Щерю Щерев.

Тодор Кожухаров стана библиотекар, акцент от 8 страница Народният певец заработваше и като таксиметров шофьор, за да подпомогне семейния бюджет в кризата. Но не е спирал и за миг работата си със своя оркестър „Южни ритми”, добавя изданието.

ВАС: Връзките към мотопистата са законни, чело на първа страница в „Новинар юг”. За обявеното вчера решение на Върховния административен съд.

Ставри Димитрово затрупва наредба 13, заглавие над главата на вестника. Темата е водеща на 2 страница. Наредба 13 гласяла, че при разрушаването на незаконен обект разходите се поемат от собственика на сградата. В митничарското село обаче са бутнати вили с неизвестен собственик. В този случай боклуците се разчистват от общината, а държавата би следвало да поеме разходите. За община Любимец те са непосилни - половин милион лева. Търси се решение.

Мотоциклетист загина между Баните и Сусам, акцент от 3-та. За вчерашната катастрофа, при която загина 27-годишният Запрян Запрянов. Според изданието преди инцидента той бил забелязан да се черпи с приятели в селската кръчма.

Хасковски пенсионери блокират булевард в неделя, водещото заглавие на 4-та.

Капитанът Йорданов – помощник в „Димитровград”, акцент от спортната страница. Капитанът на футболния отбор Жеко Йорданов ще е и помощник треньор поне до края на есенния полусезон.

Далеч от чалгата, никога в риалити, казва в интервю за вестника 19-годишната Кристина Кирова. Момичето даде старт на започналия в понеделник джаз фестивал в Хасково.

Пламен Ставрев – доживотен музикант, заглавието на 7 страница. Тазгодишното издание на джаз феста е посветено на барда от Бургас. Вестникът публикува автобиографичен текст на Пламен Ставрев.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини