От х:

Днес в x:

Като за 2012: Обучиха децата какво да правят при бедствия

Тези малчугани вече знаят какво да правят при химическа опасност

Семинар за спасителни действия при бедствия, аварии и катастрофи, организира областната управа за децата от хасковска област. Над 50 малчугани от 6 общини днес се учеха в хотел „България“ в Минерални бани, как да наместват кости, помагат на кръвообращението и се спасяват от химически, биологически и радиационни зарази. В ролята на лектори бяха експерти от областна служба Пожарна безопасност, Български червен кръст и регионалния образователен инспекторат. Мероприятието откри губернаторът Ирена Узунова. 

Смисълът от практическите занятия бе зададен от нарочената и без това за катастрофична 2012-та година. Хасковският регион бе ударен от наводнения, при които загинаха хора. Последваха пожари. Не сме застраховани и от други бедствия. Затова трябва да знаем как да реагираме и да водим околните, в подобни ситуации, допълни г-жа Узунова. 

В акцията участваха деца от 6-ти и 7-ми клас от училища в Хасково, Минерални Бани, Димитровград, Маджарово, Симеоновград и Стамболово. Утре занятията продължават с още 50 ученици от останалите 5 общини в областта.

Г.Христов

Практически упътвания при ползването на пожарогасител
Как се съживява човек, под заинтересования поглед на шефа на образователния инспекторат Иван Панайотов
Гасене с шланг
Работа с пневматична пушка
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини