От х:

Днес в x:

Ден мобилен интернет=900 лв.

Георги Латунов показва лакомата флашка за мобилен интернет

Сметка за над 900 лева за мобилен интернет получи Георги Латунов, шеф на фирма „Махагон“ в Хасково. Куриозното е, че флашката била ползвана „за проба“ от племенника му за по-малко от едно денонощие.

Фирмата получила две флашки за мобилен интернет като подарък от мобилния оператор през 2010 година при подновяване на договора. Не ги използвали, защото в офиса не се налагало. Латунов решил все пак да провери скоростта им и дал едната на племенника си. Това станало в началото на август.

На следващия ден от мобилния оператор се обадили и предупредили, че имат неплатена сметка за над 500 лева. Това ги учудило, тъй като обичайната им месечна сметка била в рамките на 100 – 130 лева. Малко след 16 часа на същия ден се оказало, че сметката вече надхвърля 900 лева.

„Племенникът ми е на 15 години. Навярно е теглил игри или филми. Но не очаквах, че операторът не е сложил някакъв лимит, след който да се прекъсва връзката“, разказа Латунов.

От кол центъра на компанията обясниха, че не могат да дадат конкретни данни за случая на неоторизирано лице. Но обясниха най-общо, че тарифният им план - „Трафик 750 МВ“ означава, че трафик до 750 МВ е безплатен, а всеки следващ МВ се таксува по 1.80 лв. с ДДС.

На племенника на Латунов навярно дори не му е минало през ума, че осъществява платен, при това доста солен, трафик.

„Много тийнейджъри вадят сим картата от флашката и я слагат в телефона си. После с SMS-и теглят игри и филми и трупат дори още по-големи сметки“, обясниха от Виваком.

Служителката в компанията обаче призна, че 99 процента от клиентите им са на тарифен план „Unlimited“, при който се плаща твърда месечна такса, а трафикът е неограничен. Тарифни планове, при които се таксува на МВ, са по-стари, отпреди години. Ползвали се предимно при случаи като този.

От Виваком препоръчаха на клиента си да се обърне към тях, за да извършат проверка. „Ако се окаже, че има грешка при отчитането на трафика, фактурата ще бъде анулирана“, обясни служителката на компанията.

Ако обаче трафикът е реален, какъвто навярно е случаят, Латунов ще трябва да плати сметката.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини