От х:

Днес в x:

Общинарите от Димитровград с декларация против реформите във ВиК-сектора?

Общинският съвет утре трябва да се произнесе по декларацията, предложена от Ташев

Декларация, против прилагането на Националната стратегия за ВиК сектора и срещу готвените промени в Закона за водите предлага на вниманието на колегите си в ОбС съветникът Тодор Ташев от СДС и коалиция "Да за Димитровград".

Докладната с декларацията е част от дневния ред на утрешното заседание на 33-мата местни парламентаристи.

В нея Ташев настоява колегите му да обърнат внимание на предстоящите промени, според които димитровградското водно дружество следва да бъде слято с друг ВиК - оператор на територията на Хасковска област.

Юристът предлага на Общинския съвет да се противопостави на готвените промени, защото това ще доведе до скок в цената на водата.

Според посоченото в декларацията, цената на кубик тук вероятно ще бъде увеличена с 1,04 лв., което Ташев определя като надхвърлящо прага на социална поносимост.

"Не сме съгласни потребителите на ВиК-Димитровград да бъдат обременявани със задължения на абонати от други дружества", се посочва още в декларацията. Тя е адресирана до президента и Министерски съвет, както и до МРРБ, Народното събрание и европейските комисари по защита на конкуренцията и търговията.

Утре по нея трябва да се произнесат съветниците от ОбС-Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини