От х:

Днес в x:

Задържаха шестима за побоя на бившия рудник „Гарванов”

Шестима от десетимата извършители на побоя в пернишкия рудник „Гарванов” са задържани за срок от 72 ч. Прокурорската мярка е наложена на тартора на групата Г.И./37 г./ - Културиста, 26-годишният К.Р. – Делфина, Б.Г./28 г./ - Тахо, К.Е./20 г./ - Бобъра, 19-годишният К.К. – Бриньона, Р.Р./19 г./ - Сино и 43-годишният С.Е. 

         На 01 септември, около 02,30 ч. група от 10 маскирани нахлули в района на рудника и започнали да удрят петимата охранители. В резултат на побоя двама са все още с тежки наранявания. Мъжете са настанени в столични лечебни заведения с различни травматични увреждания, комоцио и спукан череп. Изпотрошен бил и автомобила на гардовете.

         От предприетите незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, за по-малко от 4 часа, служители от ОДМВР – Перник установили извършителите на тежкото престъпление. Тогава за 24 ч. са задържани девет от десетимата криминално проявени извършители. Продължава издирването на десетия. 

         Тарторът на групата Културиста е осъждан на пробация за срок от 8 месеца за хулиганство и срещу него са водени 7 досъдебни производства за кражби, хулиганство и причиняване на средни телесни повреди.        С 11 извършени престъпления и четири осъдителни присъди е  Б.Г./28 г./ – Тахо. Мъжът е познат с множество кражби и унищожаване и повреждане на имущество. Има условна присъда с 3-годишен изпитателен срок и 4 месеца ефективно наказание.

         При претърсване на домовете на задържаните са намерени и иззети маски, шапки, палка, тръби, кабели и други приспособления с които най-вероятно е извършено престъплението.

         Повдигнато им е обвинение по чл. 216 и 325 от НК за унищожаване и повреждане на имущество и за хулиганство. Предстои да им бъде поискан и постоянен арест.

         Работата по започнатото досъдебно производство продължава.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини