От х:

Днес в x:

ВиК разкъсана между аварии, стотици кубици нахалост по асфалта

Фонтан на улица Банска

5-дневна авария излива чудовищно количество вода по хасковската улица Сливница и нейните пресечки. От събота насам хората от блок 15-19 звънят на хасковското ВиК и молят течът да бъде отстранен. 5 дни по-късно, водата продължава да тече и излива десетки кубици в дворовете на съседните къщи. В същото време хасковското ВиК продължава да отчита рекордни загуби на питейна вода. Последната статистика е, че 57 % от водата се губи по трасето от помпената станция до чешмите на абонатите. Загубите са една от причините, водата на Хасково да поскъпва непрекъснато, за последно до 2.90 за кубик. 

Реката от пари си е пробила път през неасфалтираната улица Кнежа и под формата на бързоходно поточе пресича двора на Златимира Апостолова. Изравя зеленчуковата градина, влиза в основите на къщата. По улицата хората си правят импровизирани бентчета за да спасят поне собствените си домове от наводнение. 

От ВиК знаят за проблема, но по думите им, са буквално разкъсани между аварии във всички точки на града и по селата. Наличните ремонтни екипи в Хасково са изстреляни към улица Банска, където от вчера грандиозна авария е оставила почти целия квартал без вода. Избила е муфата на магистрален водопровод с фи-475. Етернитовата тръба бълваше вода на поразия. Фонтанът спокойно може да съперничи на централния хасковски. Водата бе източвана с помпи към водоноска, която периодически се изпразваше и пълнеше отново. И така, вече втори ден. Муфата обаче пристигнала, а налягането в тръбата падало, така че до час аварията ще бъде отстранена. Може би тогава ще огрее и за хората от Сливница.

Г.Христов

Водата обаче вече се отичала и тръбата скоро щяла да бъде готова
Още повече че и муфата пристигнала
Жител на Сливница внимателно избира къде да стъпи
Златимира обаче няма къде да избяга от водата
Поточе пресича двора на дома и на ул. Кнежа

Бентчета
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини