От х:

Днес в x:

Хасково хвърли бомбата. Преглед на регионалния печат

ФК "Хаково" хвърли трансферна бомба с привличането на двама класни играчи, пише вестник "Хасковска Марица" във водещ материал. Колкото и да изглежда невероятно, в третодивизионният тим идват бивши звезди на ЦСКА и Ботев. Това е Николай Манчев, който изигра два сезона в ЦСКА от времето на Любослав Пенев и 4 сезона в пловдивският "Ботев", чиято рожба е. Другият привлечен е бившия централен бранител на Ботев Николай Димитров. 22-годишният талант е висок 185 см  и е юношески национал на България.

Двамата играчи вече били картотекирани в отбора и заминали за мача с Гигант Съединение от първи кръг на ЮИ В група.

"Емигранти на бунт заради престоя им в дома в Любимец". Кандидатите за бежанци у нас отново вдигнаха бунт заради бавните процедури, по които се разглеждат молбите им за убежище у нас. Това е поредният бунт, който спретват обитателите на дома. Те се жалват от всичко-храната и режимът за разходки и най вече бавността на институциите. Макар статистиката да опровергава последното. За миналата година от март до декември, през дома са преминали 411 души. От тях 167 са получили статут на бежанци, 140 са експулсирани от страната. Тоест за 3/4-ти от новодошлите вече има крайно решение.

"Тиква гигант произведе земеделец от Иваново" Производителят Георги Милев получил тиква с тегло 114 кг. Гигантът бил изложен за фотосесии в двора на семеделецът. Засега това го спасява от съдбата на тиквеник.

"Вдигат цените за превозите след 15 дни". Ако дизелът продължава да галопира така, автобусните превози ще скочат. Според Красен Ангелов, шеф на фирма "Сърнела", мине ли горивото 2.80 за литър, билетчетата поскъпват неизбежно. С колко, още е рано да се каже.

"Разбиха канал за злато от България за Турция". Близо 4 кг злато бяха заловени на митницата в колата на 44 годишен варненец, който се опитвал да ги вкара в Турция. Златото било част от контрабанден канал на благородни метали за Турция. Той бил движен от 39 годишен мъж, който развивал дейността си в София.

"Ужас! Шофьори карат като луди" водещо на 3-та страница. Повод за емоционалното заглавие са двете катастрофи от събота, които като по чудо не взеха жертви. При едната, пийнал водач изби мантинелите на тротоара на кръстовището на Раковски и Съединение. Колата почти влязла в неработещ търговски обект. За щастие иначе оживеният тротоар тогава е бил празен. Два часа по-късно, две коли се сблъскаха на пътя за Въгларово. От почти челният удар има трима леко ранени, което си е чудо на фона напострадалите автомобили. Колите стават само за скрап. Инцидентите са предизвикани от млади водачи, допълва вестника и дава думата на читателите си: Какво им става на тези хора, вече и страхът от смъртта не ги пази!?

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини