От х:

Днес в x:

Камион с 30 бика се запали в движение край Димитровград

Камион, натоварен с 30 млади бика, се запали в движение край Димитровград тази сутрин. Животните пътували от Чехия за Турция. Част от тях бяха натоварени на друг камион и откарани в транзитната база в хасковското село Стамболийски. Три от бичетата избягали, но скоро били уловени.

Машината е претърпяла авария, запалили са се гумите, но пожарът е бил овладян. Тя бе издърпана на буксир до базата в Стамболийски заедно с останалата част от животните.

„След като ги разтоварим в базата, ще проверим дали има пострадали сред тях“, уточни шефът на ветеринарната инспекция в Хасково д-р Христо Вълчанов.

Eкип на Haskovo.net завари товарен автомобил на варненския екарисаж в транзитната база в Стамболийски тази сутрин, който натовари умрели крави. „Те са от друг транспорт. При превозването на животни на големи разстояния и това се случва“, обясни д-р Вълчанов. Транспортирането на живи животни се контролира от ветеринарната инспекция. Базата в Стамболийски е за почивка на животните по време на пътуването.

Тодор Кръшков

Част от животните бяха докарани в базата в Стамболийски с друг камион

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини