От х:

Днес в x:

Медийната империя на Пеевски иска Хасково, търгът отложен

Делян Пеевски

Нашумялата през последните години медийна империя на депутата от ДПС Делян Пеевски и майка му – бившата шефка на Тотото Ирена Кръстева, посяга към вестникарския пазар в Хасково. Информацията не е потвърдена официално, защото днес търгът за 41 места за вестникарски павилиони, насрочен за 14 часа, бе отложен. Едно от условията за участие в него бе депозит от 120 000 лв. Обяснението на общинската администрация гласи, че търгът се отлага заради пропуски в схемата на вестникарското разпространение в града.

Информацията за участието на медийната империя на Пеевски на търга за вестникарските павилиони, идва от самите разпространители. Макар и непотвърдена официално, тя изглежда твърде вероятна предвид агресивната политика на медийната група на депутата на пазара.

През юни дори избухна конфликт между групата негови разпространителски фирми и „Вестникарска група България“ на Огнян Донев и Любомир Павлов, издател на „24 часа“ и „Труд“. Според тях фирмите на Пеевски им дължали близо 1 милион лева и не ги плащали.

Фирми и организации, представляващи медийната империя на Делян Пеевски, издават вестниците „Телеграф“, „Монитор“, „Уикенд“, „Шок“, „Политика“, притежават няколко регионални вестника като „Борба“ - Стара Загора, „Лудогорски вестник“ - Разград, телевизиите TV7, BBT и други.

Разпространителските фирми на депутата Пеевски пък, обединени в няколко организации - „Национална агенция за разпространение“ и по-старата, регистрирана през 2010-а „Съюз на разпространителите на вестници и списания“, според експерти, държат между 60 и 80 на сто от разпространението на вестниците в България.

От агресивната медийна политика на Делян Пеевски пострада и нашият автор Тони Филипов, д-р, чийто текстове имате удоволствието да четете всеки ден в Haskovo.net. Когато докторът работеше във в. „Експрес“, имаше неблагоразумието да напише, че Пеевски изглежда като правен в час по трудово. Депутатът побърза да купи вестника, сякаш само за да уволни д-р Филипов. Което, разбира се, стори незабавно. После затри и самия вестник.

Засега няма информация за коя дата е отсрочен търгът за хасковските вестникарски павилиони. Haskovo.net ще ви държи в течение.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини