От х:

Днес в x:

Масларова – най-дейният депутат от региона. Преглед на печата

Масларова- най-дейният депутат от региона, челно заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Информацията е от сайта на парламента. Червената депутатка отправила 19 питания към министри, най-често към Тотю Младенов. Втори по активност е Станислав Станилов от Атака, но той не питал, а участвал в подготвяне на законопроекти. Сред дейните депутати от хасковско е и Фани Христова, вносител на 3 законопроекта.

Села с режим на тока заради ремонти на EVN, анонс над главата на вестника. Темата е водеща на 3-та. От 7 сутринта докъм 14-15 часа без ток оставали Долно Големанци, Големанци, Орлово и Мандра. Причината за режима била подмяна на електропровода. Ремонтите приключват тази седмица.

Повече социално слаби с храни от ЕС, друг акцент от 1-ва. Разширява се кръгът на бедните, които ще получават помощи от интервенционните запаси на Съюза. През 2012-а на България ще бъдат отпуснати храни за 39 646 568 лв.

Децата от „Надежда” с нов дом, водещо заглавие на 2-ра. Малчуганите ще се местят в крило на ЦДГ „Щурче”, което вече се ремонтира. В опразнената сграда на дома пък ще се настани новата градина „Ежко Бежко”.

Николина Минкова пое ДФ”Земеделие” в Хасково, друго заглавие от 2-ра. Тя ще е на поста до конкурс.

Олимпийски светила на събор в Калугерово, пише още на страницата. Утре в симеоновградското село ще се чества 109-тата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание. Ще има народни борби, гости ще са легендите в борбата Еню Вълчев, Димо Костов, световният шампион по вдигане на тежести Стефан Ботев.

Бум на риболовните билети в областта, друго заглавие от 2-ра. 8553 билета са издадени от началото на годината досега, което е рекорд за последните 10 г.

Рибарската 4-та страница на Щерю Щерев в този брой е посветена на яз. „Невестино”. Той се намира само на 5 км. от Кърджали.

„Левски” излъга „Хасково” с 1:0, акцент от спортната страница. Футболният тим на Карлово победил гостуващия отбор на Хасково в контрола. Треньорът недоволен.

Нашенци стягат костюми за Жеравна, акцент от 8-ма. Ентусиасти от Хасково и Димитровград ще се включат във фестивала на фолклорната носия в старопланинското градче. Фестът се провежда през първия уикенд след Голяма Богородица – 15 август.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини