От х:

Днес в x:

Глобяват моторист без книжка, той катастрофира. Преглед на регионалния печат

Полицията глобява моторист без книжка, той катастрофира, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Дописката е на трета страница. 21-годишен свиленградчанин се забил в пътен знак малко след като му съставили акт. Нямал нужната категория.

Минерални бани и Стамболово искат майчин език в училище, водещо заглавие на първа страница. Кметовете на двете общини с многобройно турско население подписали декларация до парламента, в която искат 4 часа седмично изучаване на майчин език. Те настояват това да залегне в новия закон за училищното образование. Под декларацията са се подписали още кметовете на Кърджали, Момчилград, Кирково, Ардино, Крумовград, Джебел и Черноочене.

Димитровградчанка – първенец на Военния университет, друг акцент от 1-ва. Мая Стоянова е отличничка на випуска с успех 5.97. Възпитаничката на димитровградската Езикова гимназия имала само три петици.

Басейните в областта – изрядни и пълни, водещо заглавие на 2-ра. Оазисите на прохладата в горещото лято са пълни не само през уикендите, констатирала репортерска проверка.

Започна прием на документи за новата ЦДГ „Ежко Бежко”, пише още на страницата. Записването стартира от вчера.

Електрошлосер обгоря от волтова дъга в Устрем, акцент от 3-та. 46-годишният Петър Ангелов пострадал при отстраняване на авария в цех на „Каолин” АД в тополовградското село. Вчера колегите му са започнали акция по кръводаряване.

Започнаха реконструкции на три възлови кръстовища в Свиленград, друго заглавие на 3-та. Проектът е на стойност 775 042 лв и е в партньорство с гръцката община Орестиада.

Управляващи феодали са почивали в Балък дере, темата на 4 страница. За разкопките в средновековната крепост край Ивайловград. Според археолозите там не се е намирала обикновена стражева кула, а нещо като вила за почивка на феодалите.

Шестима от „Галаксико” на Лятна балетна академия, водещото заглавие на 8-а. Талантите на Тихомир Митев заминават на двуседмична подготовка в Елена.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. „Новинар юг” почива през август.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини