От х:

Днес в x:

Банка затвори мандра заради борч. Стойчо Младенов почетен димитровградчанин. Преглед на печата

Десетки от „Бяла мечка” на улицата, водещо заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Мандрата в Минерални бани осъмнала запечатана в четвъртък миналата седмица, а работниците останали на улицата. Оказало се, че цехът е затворен от банка, към която собствениците имали борч. Заплатите били бавени, някои от тях по 13 месеца, затова вчера били сигнализирани Инспекцията по труда и КНСБ.

Стойчо Младенов – почетен димитровградчанин, заглавие над главата във вестника. Темата е водеща на спортната страница. Инициативата е на бившия общински съветник Любомир Богданов. Треньорът на ЦСК е започнал спортната си кариера в Димитровград и никога не е отказвал помощ, мотивират се инициаторите.

Ремонти за 1.8 млн. на 2 училища зациклиха, друг акцент от 1-ва. Става дума за Езиковата и „В. Левски” в Хасково, които трябва да бъдат санирани. Процедурата за възлагане на обществена поръчка обаче била обжалвана и ремонтите ще се забавят.

С бал 30 и нагоре влизат в Езиковата и ПМГ, водещо на 2-ра. Вчера излязоха резултатите от първото класиране за гимназиите, летвата за елитните школа се оказа доста висока.

Удължиха разследване за нацистко убийство, чело на 3-та. Прокуратурата удължила разследването срещу Станимир Колев от Димитровград, който през февруари бе задържан по обвинение в убийството на 67-годишния Георги Минков. По признания на арестувания във фаталния ден той се събудил с мисълта да „убие някой мангал”.

Пак номинират Димитър Петков за замшеф на ОбС, акцент от 4-та. Става дума за Димитровград, Петков е лидер на БСП.

Бих се върнала, но след 20 години, казва в интeрвю за вестника на 6 страница димитровградчанката Радина Ангелова. Тя учи в колеж в САЩ.

Симеон Тодев вече рисува за 2013-а, акцент от 12 страница. Художникът готвел самостоятелна изложба, която най-вероятно ще бъде представена през февруари догодина.

Банка затвори задлъжняла мандра, водещо заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Темата за закъсалата „Бяла мечка” в Баните е водеща и за този всекидневник.

След наводненията суша мори Иваново, анонс над главата в броя. Дописката е водеща на 2-ра. След като язовирът край селото бе разрушен от придошлата вода, сега пък ивановци са налегнати от суша, няма с какво да напояват.

Книжовник си брани въжения мост, акцент от 3-та. Общината издала нареждане да се демонтира съоръжението, защото е опасно. Мостът пострадал от наводненията тази зима. Въженият мост е монтиран някъде около 1955 година. Сега жителите искат да си го ремонтират, събират средства, пише вестникът.

Обновяването на блока спестява 50 % разход за енергия, темата на 4 страница. За санирането на панелките.

Скандално. Но, уви, нормално, заглавие на 5 страница. Текстът е на Татяна Ваксберг от Дойче веле, за скандалното решение на русенска съдийка, която осъди журналистка от в. „Утро”. Ася Пенчева публикувала интервю за насилие в дом за деца, но интервюираната се отметнала от думите си. Записът от диктофона, запечатал разговора, не бил приет като доказателство от справедливия български съд. Последното в кавички.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини