От х:

Днес в x:

Съдът отряза Мтел заради неподписани фактури

Хасковският съд отряза иск на Мтел срещу хасковлия за 266.78 лева заради неподписани фактури. Мобилният оператор завежда делото за неплатени четири месечни сметки от края на 2009 и началото на 2010 година.

Според клиента обаче още през август 2007 година, недоволен от качеството на услугата, той се отказал от услугите на оператора, върнал двете СИМ-карти, които бил получил по договор, като дори се съгласил да плати неустойка. Така на практика контрактът бил прекратен на 1 септември 2007 година.

Въпреки това обаче операторът предявява претенции за четири месечни сметки – за декември 2009-а, януари, февруари и март 2010 година. Те са за 161 лв., 85.63 лв., 9.92 лв. и 9.09 лв. Всички те са за предоставени мобилни телефонни услуги.

Никоя от тях обаче не е подписана. Съдът намира, че сама по себе си фактурата не доказва действително извършени услуги. Още повече, че ответникът Г.Г. оспорва документите. В тежест на ищеца е да докаже тези факти, отбелязват магистратите. Тъй като това не е сторено, съдът намира, че предявеният от оператора иск следва да бъде отхвърлен като недоказан. И намира за безпредметно да обсъжда доводите на клиента за срока на договора и неговата валидност.

Освен отхвърлянето на иска, съдът осъжда Мтел да заплати на бившия си клиент и направените от него разноски в размер на 250 лева.

Решението подлежи на обжалване пред окръжния съд в Хасково.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини