От х:

Днес в x:

Според РЗИ: Никой не пуши в хасковските дискотеки

Заведенията перфектни, в тях се пуши само отвън

Никой не дими в хасковските нощни заведения, дискотеки или барове, след въвеждане на тоталната забрана за тютюнопушене на обществени места. В това са убедени инспекторите от регионалната здравна инспекция, които за периода от въвеждането на забраната, 1-ви юни, до сега, са проверили 436 обекта. 13 от тях са нощни заведения. Всичко е изрядно, нито един глобен. Издадени са 138 предписания, но за административни нарушения, не за пушене. 

Направо да се чудиш, защо бе измислена тази забрана, след като народа така и така не пуши. 

Обяснението на Здравните е очаквано-народът е по-летни градини и на открити масички и дори да пуши, не нарушава забраната. Навън пушенето е разрешено. Единствените вътрешни заведения ,които са оборотни през лятото, са нощните клубове и дискотеките. Там е истинският лакмус са спазването на забраната. 

Корените на съмненията обаче не трябва да се търсят много надълбоко. Почти всяко престижно заведение в областния град има свои сайтове, на които регулярно се публикуват снимки от партита. Там без особени усилия се виждат компании, които спокойно са поставили на масите кутии с цигари и запалки. До тях има купички за лед и ядки. Наистина, не се виждат пушещи, но това все пак са рекламни снимки. От друга страна, надали ще извадиш нещо ако няма да го употребяваш. 

Иначе 438 проверки за три седмици е повече от внушително, а нито един нарушител, повече от обнадеждаващо.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини