От х:

Днес в x:

1000 пак ще правят „велики географски открития“

Най-много мераклии - по География

Хиляда хасковски зрелостници пак ще правят „велики географски открития“ във втората задължителна матурата на изхода от средното образование. Първата бе по БЕЛ, а втория предмет се избира измежду 8, залегнали в задължителния учебен план. 

Макар че за 4-та поредна година, Географията винаги е най-предпочитания предмет за втора матура, резултатите за зрелостниците са плачевни. Повечето така се изгубват в географските лабиринти, че намират единствено „слаб“ в края на изпита. Миналата година например близо половината получиха двойки. 

Пак по традиция, втората най-желана матура е биология-483 души. Голяма част от бройката са на деца от ПМГ, които са в паралелки засилено изучаващи биология. Английският е предпочетен от 342-ма зрелостника, математика избират едва 160. Историята е предпочетена от 120, а най-малко желание привлича физиката-едва 4-ма. Дори демодираният според младото поколение руски е привлякъл 9 зрелостника. 

Изпита утре почва в 22 училища в областта, 9 от които в Хасково. Също утре е вторият задължителен изпит за прием след 7-ми клас-по математика.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини