От х:

Днес в x:

Детско отделение със занималня и детска площадка

Детската площадка е почти готова. Ще бъде открита за деня на детето

Педиатричното отделение в хасковската МБАЛ ще открие занималня за децата, постъпили за лечение в отделението. Обширното помещение ще е на първия етаж, точно срещу входа. Стените му ще бъдат боясдисани във весели цветове и декорирани с приказни мотиви. Занималнята ще е снабдена с играчки и пластмасови уреди. . С малките пациенти ще се занимава квалифициран кадър.

Играчките са дарение от педагозите на свиленградското помощно училище „Стефан Василев“, с посредничеството на началника на отделението д-р Атанас Паунов. В добавка, малчуганите ще получат за Деня на детето и логически игри, пъзели и комплекти за рисуване. На първи юни ще бъде открита и детска площадка, на гърба на Детско. Буренясалият доскоро двор там е оборудван с катерушки пързалки, пейки и чешмичка. Мястото ще бъде култивирано с цветни лехи и дръвчета. Площадката е оградена, за да не могат немирните пациенти да щъкат където им падне.

Именно тази пословична активност, дала идеята на изпълнителния директор д-р Славчо Близнаков. Досега, малчуганите излизали през главната врата на отделението, за да си играят в широкия вътрешен двор на болницата. Но оттам непрекъснато минават автомобили и линейки и опасността от инцидент никак не била малка. „ Искаме да направим по приятен и безопасен престоя на децата“ обясни докторът, който заделил за ремонтите пари от собствения бюджет на болницата. Тече и поетапен ремонт на стаите-боядисване, подмяна на счупени легла и др. Всичко трябва да е готово за деня на детето.

Предсрочно пък завърши ремонта на интензивният сектор в хасковското хирургическо отделение. То е боядисано освежено, с положен теракот, нови мебели и нови реанимационни легла. Цялостният ремонт в Хирургия обаче още не е завършен. Средствата са само собствени. От години хасковската МБАЛ не е получавала от министерството пари за капиталови разходи.

Г.Христов

Пързалката се използва дори и сега, затова щателно се почиства от персонала
Отделно помещение ще се превърне в детска занималня
Педагози от свиленградското помощно училище ще изрисуват стените в приказки
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини