От х:

Днес в x:

Цветята на Дървото цъфтят на шампанско и дъжд

Тънка бяла линия свърза абитуриентите на Дървото

Стотици елегантно облечени и фризирани девойки от гимназията по Дървообработване и строителство, разцъфнаха в щастие след обилно поливане с шампанско примесено с дъжд. Отвратителното време навън не развали празника на абитуриентите. Принудени от метеорологията да се натъпчат в тесния физкултурен салон, децата наваксаха след края на скромното тържество. Дузина бутилки с шампанско се изляха върху глави и рокли, част от съдържанието все пак се изпи. Скоро абитуриентите ухаеха на вино, освен тези които ухаеха на уиски и бира. Двете питиета бяха предпочитани за подгряване в студа.

8 паралелки по 26 ученика изпраща като абитуриенти строителната гимназия. Децата се пускат в реалния живот с много полезни знания и умения. „Това бе една от най-успешните ни години“ доволен бе и директорът Александър Батимов. Дървото защити високото си реноме с 1-во място на национално състезание по цветарство, 1-во място на международния турнир по горски многобой, втори места по мебелостроене от националната панорама на професионалното образование. За пръв път гимназия „Иван Асен Втори“ учреди награда за своя най-добър ученик.

Станимир Димитров от 12 А клас, от специалност системно програмиране, завърши с пълно отличие випуска и получи специална награда-професионален фотоапарат.

Възпитаниците на Гимназията, които са спечелили първи места на национални състезания ще бъдат приемани без конкурсен изпит в Агроуниверситета в Пловдив и в Лесотехническия в София, анонсира директорът Александър Батимов.

Перспективите пред училището са повече от добри. Освен че отличниците му ще влизат във ВУЗ-ове без изпит, гимназистите подновиха практиката си в чужбина, в специалност паркостроителство. Гимназията пък спечели проект за 200 000 лв за саниране на сградата. Очаква се одобрението на проект за газификацията на учебното заведение.

Г.Христов

Абитуриентките преливаха от щастие

Походка на котка
На учителя с любов
Под арката на живота
Юнашка глътка
Поливане

Станимир Димитров е отличника на Дървото

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини